Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2011

Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού 1 Σύνθεση


Οι Αγώνες Ελληνικού Τραγουδιού αποσκοπούν στην ανάδειξη νέων συνθετών, στιχουργών και τάσεων του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού. Αυτό ακριβώς βρίσκεται άλλωστε και στον πυρήνα όλων των δράσεων της ομάδας που συνέλαβε και ανέλαβε να υλοποιήσει τις δράσεις του Κύκλου: η αναγέννηση του χαμένου Κέντρου του ελληνικού τραγουδιού, η ανάδειξη των δυνάμεων της εξέλιξής τους και ο επαναπροσδιορισμός των όρων του. Μια εκδήλωση αφιερωμένη στις σημαντικότερες νέες δημιουργίες από τον πολυδιάστατο χώρο της εγχώριας τραγουδοποιίας.
Αυτή η πρώτη χρονιά των αγώνων επικεντρώνει στη σύνθεση και άρα στον μουσικό δημιουργό του τραγουδιού, ζητώντας από τον δημιουργό τρία τραγούδια στην προσπάθεια να αναδειχθεί η συνθετική προσωπικότητά του. Την επόμενη χρονιά το αντικείμενο των αγώνων θα είναι η στιχουργική δημιουργία.
Οι διαδοχικές φάσεις προετοιμασίας των αγώνων ξεκινούν με την υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής (Σεπτέμβριος), συνεχίζονται με την προκριματική φάση επιλογής για τον τελικό (Οκτώβριος), την ανακοίνωση των δέκα επιτυχόντων (15 Νοεμβρίου) και κορυφώνονται την ημέρα ζωντανής εκτέλεσης των 30 επιλεγμένων τραγουδιών και τελικής επιλογής των νικητών των αγώνων στις 17 Δεκεμβρίου.
Παράλληλα, στις εκδηλώσεις των Αγώνων εντάσσονται δύο συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, στις 20 Νοεμβρίου στη Μικρή Σκηνή και στις 16 Δεκεμβρίου στην αίθουσα «Ατελιέ» της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών. Στόχος των παράλληλων εκδηλώσεων/συζητήσεων είναι η ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων και σκέψεων σε ό,τι αφορά τη σύγχρονη δημιουργία τραγουδιών ανάμεσα σε συνθέτες και τροβαδούρους (τραγουδοποιούς), ερμηνευτές και κοινό.

Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής
Έως 4 Νοεμβρίου 2011
Πληροφορίες:
Δευτέρα έως Παρασκευή, 11:00-16:00
τηλ.: 2130178286

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:
Απαντώντας σε ερωτήματα επί της προκήρυξης των Αγώνων Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού/ 1 Σύνθεση, η Οργανωτική Επιτροπή έχει προσθέσει κάποιες διευκρινίσεις στο τέλος του κειμένου της προκήρυξης:
Κατεβάστε τον Κανονισμό των Αγώνων σε αρχείο .pdf

Κατεβάστε την Αίτηση Συμμετοχής - Δήλωση σε αρχείο .pdf

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

soulouposeto

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites