Υλικά
1 και 1/4 φλιτζάνια νερό
1/2 φλιτζάνι Ζάχαρη
1 και1/2 φλιτζάνια νωπά ή αποψυγμένα βατόμουρα
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
2 κουταλιές φρέσκου χυμού λεμονιού
Εκτέλεση
1. Σε μια μικρή κατσαρόλα, βάλτε το 1 φλιτζάνι από το νερό και τη ζάχαρη και σιγοβράστε για περίπου τρία λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
2. Βάλτε τα βατόμουρα και το υπόλοιπο 1/4 φλιτζάνι νερού στο μπλέντερ για 30 δευτερόλεπτα.
3. Σε μια κανάτα, ανακατώστε μαζί το μαγειρεμένο σιρόπι, το χυμό πορτοκαλιού, το χυμό λεμονιού, και τον πουρέ βατόμουρων. Ρίξτε το μείγμα σε δύο παγοθήκες και καταψύξτε μέχρι να παγώσει (περίπου έξι ώρες).
4. Λίγα λεπτά πριν σερβίρετε βάλτε στο ψυγείο τα μπολ που θα σερβίρετε, τη λεπίδα και το μπολ του μπλέντερ. Όταν κρυώσουν ρίξτε μερικά παγάκια στο «παγωμένο» μπλέντερ και χτυπήστε μέχρι να γίνει ένα απαλό sorbet. Σερβίρετε και απολαύστε αμέσως.
http://www.queen.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου