Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σερβιρουν ο Αποστολης η Ηρω και ο Νικολας

Ενα design cafe για κουβεντα ενημερωση εφημεριδα και για να διαβαζουμε και μεις μαζι σας τις εικονες της καθημερινοτητας..

Nεα απο τα blogs και best sites

Αναδημοσιευουμε οτι μας κανει να ανησυχουμε ,να χαμογελαμε και οτι μας σφιγγει το στομαχι απο ολη την Ελλαδα και το κοσμο.

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Ανοίγουν οι κάνουλες του χρήματος στην οικονομία!

 Με μια συντονισμένη κίνηση απαντούν οι μεγαλύτερες κεντρικές  τράπεζες του πλανήτη στην κρίση  που απειλεί την παγκόσμια οικονομία.


Η αμερικανική ομοσπονδιακή τράπεζα (Federal Reserve), σε συνεργασία με τις κεντρικές τράπεζες της Αγγλίας, του Καναδά, της Ιαπωνίας, της Ελβετίας αλλά και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, εκπόνησαν ένα σχέδιο μείωσης των τιμών στα swaps του δολαρίου, δηλαδή το κόστος δανεισμού των εμπορικών τραπεζών σε δολάρια.

Παράλληλα επέκτειναν αυτές τις πιστωτικές γραμμές ως την 1η Φεβρουαρίου του 2013, κατά τρόπο ώστε να καταστήσουν φτηνότερη τη χρηματοδότηση των τραπεζών και συνεπακόλουθα να αυξήσουν την πρόσβαση σε φτηνότερο χρήμα της πραγματικής οικονομίας, των πελατών των εμπορικών τραπεζών που πλέον θα μπορούν να έχουν και μεγαλύτερη και φτηνότερη ρευστότητα.

Στη σχετική ανακοίνωση Τύπου της FED τονίζεται πως η συντονισμένη αυτή παρέμβαση στοχεύει στην «ελάφρυνση των πιέσεων στις αγορές χρήματος».

Την ίδια ώρα και  σε μια παράλληλη εξέλιξη η  Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας ανακοίνωνε νέα μείωση στα υποχρεωτικά αποθεματικά  των εμπορικών τραπεζών της χώρας, κατά μισή ποσοστιαία μονάδα, συμβάλλοντας και αυτή με τη σειρά της στην απελευθέρωση πρόσθετης ρευστότητας προς την πραγματική οικονομία.

Τόσο η συντονισμένη παρέμβαση των «δυτικών» κεντρικών  τραπεζών, όσο και αυτή της Τράπεζας της Κίνας, θα ισχύσουν από την 5η Δεκεμβρίου.

Άμεσος ήταν ο  αντίκτυπος στις διεθνείς αγορές, με τους επενδυτές να αποτιμούν δεόντως  την ανέλπιστα θετική αυτή εξέλιξη! Ο δείκτης DAX στην Φρανκφούρτη κερδίζει περί το 5%, ανάλογη είναι η εικόνα για όλες τις βασικές αγορές, ενώ άνοδο 2% και πλέον δείχνουν τα συμβόλαια για τη συνεδρίαση της Wall Street στη Νέα Υόρκη.

Κέρδη πάνω από 2% και  στην Οδό Αθηνών με τον γενικό δείκτη στις 675 μονάδες. 
 http://www.protothema.gr/


Δειτε μπορει να σας ενδιαφερουν

Η συναισθησία

«Γεύονται» λέξεις και «ακούνε» χρώματα…



Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι βλέπουν εικόνες και ακούνε ήχους, υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι «ακούνε» τα χρώματα και «γεύονται» τις λέξεις – ένα μυστηριώδες φαινόμενο που αποκαλείται συναισθησία.
Η συναισθησία είναι ουσιαστικά η νευρολογική ανάμιξη των αισθήσεων και εμφανίζεται όταν η διέγερση κάποιας από τις πέντε αισθήσεις, ενεργοποιεί βιώματα σε μια άσχετη αίσθηση.
Τώρα, μια νέα μελέτη υποδηλώνει πως αυτό το ασυνήθιστο χαρακτηριστικό μπορεί να παρέχει πολυάριθμα νοητικά οφέλη.
Οι επιστήμονες πρωτοανακάλυψαν την συναισθησία τον 19ο αιώνα, παρατηρώντας ότι μερικοί άνθρωποι αντιλαμβάνονταν κάθε γράμμα ή αριθμό με έναν ελαφρύ χρωματισμό, παρ’ ότι έγραφαν με μαύρο μελάνι.
Αυτό αποκαλείται γραφική-χρωματική συναισθησία και είναι η πιο συχνή από τις περισσότερες από 60 παραλλαγές της συναισθησίας.
Αν και η συναισθησία μπορεί να εμφανιστεί εξαιτίας χρήσης ναρκωτικών, βλάβης στον εγκέφαλο, αισθητήριας ανεπάρκειας ή ακόμα και μετά από ύπνωση, μελέτες έχουν δείξει πως το 2-4% του γενικού πληθυσμού εκ φύσεως έχει συναισθησία – με το φαινόμενο να έχει κληρονομική προδιάθεση.
Πρόσφατη μελέτη με απεικονίσεις εγκεφάλου σε άτομα με γραφική-χρωματική συναισθησία αποκάλυψε ότι η συναισθησία οφείλεται στην ύπαρξη αυξημένου αριθμού συνδέσεων μεταξύ των διαφόρων αισθητηρίων περιοχών του εγκεφάλου.

Αυξημένη δημιουργικότητα
Ένα μείζον ερώτημα όσον αφορά την συναισθησία είναι σε τι ακριβώς χρησιμεύει.
Σε αυτό το ερώτημα βάλθηκαν να απαντήσουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο Σαν Ντιέγκο, με επικεφαλής τον δρα Βιλαγιανούρ Ραμαχαντράν, καθηγητή Νευροεπιστημών και διευθυντή του Κέντρου Εγκεφάλου & Νόησης του πανεπιστημίου.
Ο δρ Ραμαχαντράν είναι γνωστός ως «ο Μάρκο Πόλο του εγκεφάλου», ο «χαρτογράφος του εγκεφάλου» και ως ένας από τους «100 ανθρώπους με την μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο για το 2011» σύμφωνα με το περιοδικό Time.
Στη νέα μελέτη, συγκέντρωσε με τους συνεργάτες του τις υπάρχουσες μελέτες για τη συναισθησία και τις ανέλυσε συνδυαστικά. Τα πορίσματα δημοσιεύονται στην επιθεώρηση «PLoS Biology».
Σύμφωνα με αυτά, η συναισθησία είναι επτά φορές πιο συχνή στους καλλιτέχνες, στους ποιητές και στους μυθιστοριογράφους απ’ ό,τι στον υπόλοιπο πληθυσμό.
Οι ερευνητές εκτιμούν ότι μεταλλαγμένα γονίδια που ευθύνονται για την συναισθησία μπορεί να κάνουν μερικούς ανθρώπους να αντιλαμβάνονται συσχετίσεις όχι μόνο μεταξύ φαινομενικά άσχετων αισθήσεων, αλλά και μεταξύ φαινομενικά άσχετων ιδεών.
Με άλλα λόγια, λένε, η συναισθησία αυξάνει την δημιουργικότητα.

Μνήμη και ευφυΐα
Τα άτομα με συναισθησία επιδεικνύουν επίσης μερικές φορές εκπληκτική μνήμη. Ο βρετανός συγγραφέας Ντάνιελ Τάμετ, λ.χ., είχε πει ότι κάθε αριθμός έως το 10.000 έχει γι’ αυτόν ένα μοναδικό σχήμα, χρώμα, υφή και αφή, και ότι χρησιμοποίησε τη συναισθησία του για να απομνημονεύσει τη μαθηματική σταθερά π με 22.514 ψηφία.
Η μαθηματική σταθερά π είναι ένας πραγματικός αριθμός, που ορίζεται ως ο λόγος του μήκους της περιφέρειας ενός κύκλου προς την διάμετρό του.
Η συναισθησία μπορεί επίσης να σχετίζεται με την εκπληκτική δεξιότητα ή ευφυΐα σε έναν ή περισσότερους τομείς, την οποία συχνά επιδεικνύουν ασθενείς με αυτισμό ή σοβαρά νοητικά προβλήματα.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι τα άτομα με αριθμητική-χρωματική συναισθησία κατορθώνουν να διακρίνουν καλύτερα τις αδιόρατες διαφορές μεταξύ παραπλήσιων χρωμάτων.
Επιπλέον, τα άτομα με ειδωλο-απτική συναισθησία διαθέτουν εξαιρετικά ευαίσθητη αίσθηση της αφής (η ειδωλο-απτική συναισθησία είναι το να νιώθει κανείς απτικές αισθήσεις στο σώμα του, όταν βλέπει να αγγίζουν ένα άλλο άτομο).
Τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν πως οι αισθήσεις των συναισθητικών είναι οξυμένες.

Στα άδυτα του νου
Συνολικά, οι ερευνητές πιστεύουν ότι η συναισθησία μπορεί να παράσχει πολύτιμες πληροφορίες που θα οδηγήσουν στην καλύτερη κατανόηση του ανθρώπινου εγκεφάλου.
«Η συναισθησία φαίνεται να βασίζεται σε πολλούς από τους νευρολογικούς μηχανισμούς που υπάρχουν σε όλους τους ανθρώπους», λέει ο ερευνητής δρ Ντέιβιντ Μπρανγκ, νευροεπιστήμονας στο πανεπιστήμιο.
«Ενδεχομένως», προσθέτει, «αποτελεί μια ακραία μορφή πολυαισθητήριας επεξεργασίας» – δηλαδή της εκπληκτικής ικανότητας του εγκεφάλου να επεξεργάζεται ταυτοχρόνως πληροφορίες από πολλαπλές αισθήσεις.
«Κατανοώντας τις ιδιαιτερότητες αυτού του είδους της επεξεργασίας, θα μπορέσουμε να μάθουμε πολλά για τις φυσιολογικές διεργασίες του εγκεφάλου», εξηγεί.
Και καταλήγει: «Οι συναισθητικοί άνθρωποι μπορεί να μας βοηθήσουν να καταλάβουμε καλύτερα την νευροεπιστήμη της δημιουργικότητας». http://pournari.blogspot.com

Δειτε μπορει να σας ενδιαφερουν

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Συνελήφθησαν άλλοι δύο επιχειρηματίες για χρέη

Χειροπέδες σε ιδιοκτήτη τυπογραφικής εταιρείας και ιδιοκτήτη εταιρείας γαλακτοκομικών οι οποίοι κατηγορούνται για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, πέρασαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης σε Αττική και Ρόδο.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο ιδιοκτήτης τυπογραφικής εταιρείας συνελήφθη το πρωί στο Διόνυσο από αστυνομικούς  της  Οικονομικής Αστυνομίας για χρέη προς το δημόσιο, συνολικού ύψους 2.059.455,58 ευρώ. Ο 56χρονος αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών κατηγορούμενος με τις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».
Αντιμέτωπος με την ίδια κατηγορία, αλλά και εκείνη που αφορά στα "εγκλήματα τελούμενα κατ'εξακολούθηση" βρίσκεται και ένας 30χρονος Ελληνας ιδιοκτήτης γαλακτοκομικών από τη Ρόδο, ο οποίος συνελήφθη το πρωί στη Ρόδο. Κατηγορείται για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο κατ' εξακολούθηση και το ύψος των οφειλών του ανέρχεται στο ποσό των 544.426,38 ευρώ.
 http://www.enet.gr

Δειτε μπορει να σας ενδιαφερουν

Ο Πάπας θα πάρει κλήση για οδήγηση χωρίς ζώνη!

Πρόσφατα ο Πάπας Βενέδικτος έκανε περιοδεία στην Γερμανία. Με το γνωστό Popemobile περιόδευσε τους δρόμους της πόλης Φράϊμπουργκ.
Όμως, ένας γερμανός πρόσεξε το εξής: Δεν φορούσε ζώνη! Έτσι προσέφυγε στην γερμανική δικαιοσύνη επειδή παρέβη τις διατάξεις ασφαλείας του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

“Οι ζώνες σώζουν ζωές και ο Πάπας πρέπει να υπακούει στους κανόνες κυκλοφορίας” ισχυρίζεται στην αγωγή του ο Γερμανός πολίτης.  http://gegonota-gr.blogspot.com

Δειτε μπορει να σας ενδιαφερουν

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Τα ΕΛΤΑ τιμούν έξι κορυφαίους Έλληνες ηθοποιούς


Αύριο, Τρίτη, 22 Νοεμβρίου, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία κυκλοφορούν τη νέα αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων, με τίτλο «Έλληνες Ηθοποιοί». Πρόκειται για πορτρέτα των ηθοποιών: Μαίρη Αρώνη, Ρένα Βλαχοπούλου, Σαπφώ Νοταρά, Θανάσης Βέγγος, Ορέστης Μακρής, Βασίλης Διαμαντόπουλος, που έχει φιλοτεχνήσει ο ζωγράφος Κώστας I. Σπυριούνης και προσαρμόσει σε γραμματόσημα η ζωγράφος Ελένη Αποστόλου.

Ηθοποιοί είναι αυτοί οι μοναδικοί καλλιτέχνες που δίνουν σάρκα και οστά στους ήρωες του γραπτού λόγου. Mε την υποκριτική τους ικανότητα καταφέρνουν να αγγίζουν την ψυχή μας και γίνονται η αναπνοή, τα μάτια, το σώμα και το συναίσθημά μας μέσα από τον εκάστοτε ρόλο που υποδύονται, ακόμα κι αν από τα χείλη τους, πολλές φορές, δεν ειπωθεί ούτε μια λέξη! Μπερδεύεται η αλήθεια της ζωής μας στις σκηνές των έργων, αφού με ταλέντο και πάθος μάς μεταφέρουν στο δικό τους κόσμο, μέσα από τις γραμμές του σεναρίου που ξετυλίγεται μπροστά μας.

Μεταμορφώνονται, ερμηνεύουν, επικοινωνούν, προσφέρουν ψυχαγωγία και προβληματισμό, διδάσκουν. Καταθέτουν το καλύτερο κομμάτι της ψυχής τους μέσα στο μικρό ή μεγάλο χρονικό όριο της παράστασης αποδυόμενοι σε έναν διαρκή αγώνα πνευματικής μελέτης και σωματικής άσκησης, μέχρι να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Πάντα για το κοινό! Γίνονται έτσι μέρος της ζωής μας ακόμα κι όταν φεύγουν απ' αυτήν, για να περάσουν με την τέχνη τους στην αθανασία...

Χαρακτηριστικά της σειράς

Η σειρά αποτελείται από έξι γραμματόσημα διαστάσεων 30Χ38 mm και κυκλοφορούν στις παρακάτω κλάσεις και ποσότητες:

0,01 ευρώ Βασίλης Διαμαντόπουλος 1.500.000

0,05 ευρώ Ρένα Βλαχοπούλου 2.000.000

0,50 ευρώ Ορέστης Μακρής 2.000.000

0,60 ευρώ Θανάσης Βέγγος 500.000

2,47 ευρώ Μαίρη Αρώνη 1.500.000

2,50 ευρώ Σαπφώ Νοταρά 150.000

Όλα τα Φιλοτελικά προϊόντα θα πωλούνται από το Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα (Λυκούργου 5 & Απελλού - 100 38 Αθήνα) και από τα Ταχυδρομικά Καταστήματα μέχρι εξαντλήσεως.http://www.tampouloukia.gr

Δειτε μπορει να σας ενδιαφερουν

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Γιατί επιμένει η Γερμανία;


Με την Ιταλία να βρίσκεται ουσιαστικά σε πτώχευση, με την Ισπανία να βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά σ’ αυτή και να ζητάει βοήθεια από την ΕΚΤ, γιατί αλλιώς φουντάρει, με την Γαλλία να απειλείται όχι σε θεωρητικό πια επίπεδο, και με τη Μoody’s να υποβαθμίζει 12 γερμανικές τράπεζες, το ερώτημα είναι πλέον γιατί συμβαίνουν όλα αυτά;

Το ένα σκέλος αφορά στις ίδιες τις αγορές. Γιατί συνεχίζουν να πιέζουν ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι πιέζοντας φέρνουν ακόμα πιο κοντά τις άνω χώρες σε αδυναμία πληρωμών, ενδεχόμενο από το οποίο δεν έχουν να κερδίσουν, παρά να χάσουν; Ή μήπως δεν είναι έτσι; Είναι γιατί πιστεύουν ότι υπάρχουν ακόμα περιθώρια σωτηρίας τους; Αν αφήσουμε κατά μέρος την πιθανότητα οι αγορές να είναι σχιζοφρενικές και αυτοκτονικές, γεγονός που δεν μπορεί να αποκλειστεί στο βαθμό που κατευθύνονται περισσότερο από την ψυχολογία της στιγμής, παρά από τη νηφάλια λογική, τότε το περιθώριο αυτό σωτηρίας ονομάζεται ΕΚΤ, όχι με την ως τα τώρα όμως λειτουργία της ως θεματοφύλακας της σταθερότητας του νομίσματος, αλλά ως δημιουργός φρέσκου χρήματος.

Επομένως, η πίεση αυτή των αγορών θα συνεχιστεί έως ότου η ΕΚΤ το κάνει και αυτό, και ανεξάρτητα απ’ το εάν η Ελλάδα απολύσει όλους τους δημοσίους υπαλλήλους της και η Ιταλία κόψει όλες τις συντάξεις των γερόντων της. Οι αγορές δεν ποντάρουν στην εξοικονόμηση που θα προέλθει από το σφάξιμο της πενιχρής σύνταξης του ΟΓΑ, αλλά στο άπατο θησαυροφυλάκιο της ΕΚΤ. Νομίζω ότι η διαφορά μεγεθών είναι τέτοια που δεν χρειάζεται να το συζητήσουμε παραπάνω.

Γιατί όμως η Γερμανία συνεχίζει να πιέζει σε κατεύθυνση κυριολεκτικά αυτοκτονική; Δεν βλέπει πού οδηγείται η Ευρωζώνη με τις πολιτικές λιτότητας; Είναι θέμα μυωπίας; Είναι θέμα ανοησίας; Είναι θέμα σαδισμού; Είναι θέμα αυτοκτονικού ιδεασμού; Γιατί κακά τα ψέματα, δεν υπάρχει κάποιος που να πιστεύει ότι η Γερμανία θα συνεχίζει να ευημερεί μέσα σε μια διαλυμένη και σπαρασσόμενη Ευρώπη. Άρα, γιατί επιμένει;

Η εξήγηση που μπορώ να φανταστώ προέρχεται από τη φράση που έχει ειπωθεί πολλές φορές ως τα τώρα. Και η φράση αυτή λέγεται «Είμαστε σε πόλεμο». Πράγματι, ποιο είναι το χαρακτηριστικό ενός πολέμου; Μα, η μεγάλης κλίμακας καταστροφή, και ανθρώπων και κεφαλαίων. Η κρίση του 1929 έφερε μεν καταστροφή κεφαλαίων, φαίνεται όμως ότι δεν ήταν αρκετή για να επανέρθει ο πλανήτης στην ανάπτυξη. Χρειάστηκε ο Β Παγκόσμιος πόλεμος για να καταστραφεί η ποσότητα που έπρεπε τελικά να καταστραφεί.

Στ’ αχνάρια της λογικής αυτής, η παρούσα κρίση ομοίως απαιτεί καταστροφή κεφαλαίων. Η καταστροφή ανθρώπων σε τέτοια κλίμακα, όπως μέσα σ’ ένα πόλεμο, πιστεύω ότι ακόμα δεν είναι επιθυμητή, και ότι οι μεγάλοι του πλανήτη θα καταβάλουν αρκετές προσπάθειες ώστε ν’ αποφευχθεί.
Επομένως αυτό που μένει είναι η καταστροφή των κεφαλαίων, η οποία όμως θα πρέπει να είναι τόσο μεγάλη ώστε η πιθανότητα ενός παγκόσμιου πολέμου να καταστεί μηδενική. Ίσως Γερμανία να ποντάρει σ’ αυτή την εκδοχή, περισσότερο από τους άλλους.

Άλλωστε μετά από μια μεγάλης κλίμακας οικονομική και όχι μόνο καταστροφή, η ανάπτυξη έρχεται, εμπρός με βήμα ταχύ!
πηγη


Δειτε μπορει να σας ενδιαφερουν

Ιπποφαές, ένας δυναμίτης υγείας

 Ξεπερνάει όλα τα υπόλοιπα που έχουμε δει κατά καιρούς; Μπορούμε να το δοκιμάσουμε , το σίγουρο είναι ότι δεν θα μας κάνει κακό!


Ρώσοι και κινέζοι επιστήμονες το τοποθετούν στην πρώτη δεκάδα των πιο ισχυρών θεραπευτικών φυτών στον κόσμο. Υποστηρίζουν ότι περιέχει περισσότερη βιταμίνη C από τη φράουλα, το ακτινίδιο, το πορτοκάλι, τη ντομάτα, το καρότο και τον κράταιγο. Επίσης, ότι η περιεκτικότητά του σε βιταμίνη Ε είναι υψηλότερη από εκείνη του σιταριού, του καλαμποκιού και της σόγιας και ότι οι φυτοστερόλες που περιέχει ξεπερνούν κατά πολύ εκείνες του ελαίου της σόγιας. Επιπλέον, έχει όλες τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β και όλα τα απαραίτητα για τον οργανισμό μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Και όχι μόνο αυτό. Προσφέρει στον οργανισμό ακόρεστα λιπαρά οξέα, όπως: ω-3, ω-6, ω-7 και ω-9. Έχει ισχυρή αντιοξειδωτική, αντιφλεγμονώδη, αντιμικροβιακή, αναλγητική και επουλωτική δράση. Για όλους αυτούς τους λόγους, χρησιμοποιείται ως συμπλήρωμα διατροφής, ως συστατικό φαρμακευτικών και καλλυντικών σκευασμάτων, αλλά και ως αυτούσιο φαρμακευτικό σκεύασμα για πλήθος παθήσεων, ενώ από τους καρπούς του παρασκευάζονται χυμοί και μαρμελάδες.

Πώς ονομάστηκε
Αν και στη σύγχρονη Ελλάδα το ιπποφαές χρησιμοποιείται την τελευταία διετία, στην αρχαιότητα η χρήση του ήταν πολύ διαδεδομένη. Σχετικές αναφορές υπάρχουν σε κείμενα του Θεόφραστου, μαθητή του Αριστοτέλη, αλλά κυρίως του Διοσκουρίδη, του πατέρα της Φαρμακολογίας. Το όνομά του το οφείλει στα στρατεύματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που παρατήρησαν ότι τα άρρωστα και τραυματισμένα άλογα που έτρωγαν τα φύλλα και τους καρπούς του φυτού ανάρρωναν γρηγορότερα, αποκτούσαν περισσότερη δύναμη, ενώ το τρίχωμά τους δυνάμωνε και γινόταν πιο λαμπερό. Το ονόμασαν ιπποφαές, που στα νέα ελληνικά σημαίνει φωτεινό, λαμπερό άλογο (ίππος: άλογο, φάος: φως, λάμψη).

Πριν από τους παγετώνες...
Πρόκειται για ένα από τα αρχαιότερα φυτά στη Γη. Η παρουσία του χρονολογείται πολύ πριν την εποχή των παγετώνων. Η επιστημονική του ονομασία είναι: Ιπποφαές το ραμνοειδές (Hippophae rhamnoides). Ευδοκιμεί ακόμα και στα πιο φτωχά χώματα και ανάλογα με το μικροκλίμα της κάθε περιοχής, το συναντάμε σε παράκτιες ζώνες, αλλά και σε ημιερημώδεις ή ορεινές περιοχές. Oι καρποί του μοιάζουν με ρώγες σταφυλιού, είναι πορτοκαλί και χυμώδεις και έχουν υπόξινη γεύση. Σύμφωνα με το «Διεθνές Κέντρο Έρευνας και Εκπαίδευσης για το Ιπποφαές», το φυτό ευδοκιμεί και καλλιεργείται στην Ευρώπη και στην Ασία. Το συναντάμε κυρίως στις εξής χώρες: Κίνα, Μογγολία, Ινδία, Νεπάλ, Πακιστάν, Ρωσία, Oυκρανία, Αγγλία, Γαλλία, Δανία, Oλλανδία, Γερμανία, Πολωνία, Φιλανδία, Σουηδία και Νορβηγία. Στη χώρα μας καλλιεργείται στη βόρεια Εύβοια, στην περιοχή Αχούρια.

Επιστημονικά αποδεκτό
Στην κλασική θιβετιανή φαρμακευτική βίβλο «Sibu Yidian», που έχει γραφτεί το 18ο αιώνα, τριάντα ολόκληρα κεφάλαια είναι αφιερωμένα στις θεραπευτικές ιδιότητες και χρήσεις του φυτού. Στην Ινδία αποτελεί βασική παράμετρο της Ayurveda, ενώ είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κινεζικής φαρμακευτικής. Στη Μογγολία χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες ως άριστο τονωτικό. O θρύλος λέει ότι ο Τζένγκις Χαν και ο στρατός του έπιναν χυμό από ιπποφαές, προκειμένου να αυξήσουν την αντοχή και να επιταχύνουν τη θεραπεία των πληγών τους. Στη Ρωσία χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια ως συστατικό της διατροφής των αστροναυτών. Το 1929 έγινε η πρώτη βιοχημική ανάλυση των συστατικών του. Oι πρώτες κλινικές δοκιμές για τις θεραπευτικές χρήσεις του φυτού ξεκίνησαν στη Ρωσία τη δεκαετία του 1950. Τη δεκαετία του 1970 συμπεριλήφθηκε στον επίσημο κατάλογο των φαρμακευτικών ουσιών που χρησιμοποιούνται στη Ρωσία και την Κίνα και τα επόμενα χρόνια συμπεριλήφθηκε στους επίσημους φαρμακευτικούς καταλόγους των χωρών όπου καλλιεργείται. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει πολλές μελέτες, κυρίως στη Ρωσία και την Ασία, που έχουν φέρει στο φως την πληθώρα των θρεπτικών συστατικών που περιέχει και την ευεργετική τους δράση στον ανθρώπινο οργανισμό.
Θεραπεύει και... τη φύση
Το πυκνό ριζικό σύστημα του ιπποφαούς και η αντοχή του σε άγονες και δύσκολες συνθήκες (κρύο, αλάτι, φτωχά εδάφη) είναι οι λόγοι που ο θάμνος αυτός φυτεύεται συστηματικά σε καμμένες περιοχές για να εμποδίσει τη διάβρωση των εδαφών, όπως π.χ. σε μεγάλες εκτάσεις της βόρειας Κίνας, όπου παράλληλα οι καρποί του συλλέγονται και αποφέρουν κάποιο εισόδημα στους ντόπιους πληθυσμούς.


190 ωφέλιμα συστατικά!
Συμπεριλαμβάνεται στην κατηγορία των «υπερτροφών» (super foods), μερικές από τις οποίες είναι: η σπιρουλίνα, η αλόη, η γύρη, το τζίνσενγκ, το κερί του ζαχαροκάλαμου, η χλωρέλα, το αιθέριο έλαιο δενδρολίβανου. Σύμφωνα με ρώσους και κινέζους επιστήμονες, το ιπποφαές περιέχει 190 πολύτιμες ουσίες, οι περισσότερες από τις οποίες έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Oι περισσότερες και δραστικότερες (106) έχουν εντοπιστεί στο έλαιο που περιέχουν οι καρποί του. Σύμφωνα με τους μελετητές, το σημαντικότερο επιστημονικό εύρημα για το ιπποφαές δεν είναι μόνο ότι περιέχει πολύτιμες ουσίες για την υγεία του ανθρώπου, αλλά και το ότι τόσο οι συγκεντρώσεις τους όσο και ο συνδυασμός τους έχουν συνταιριαστεί από τη φύση με τέτοιον τρόπο, ώστε να προσφέρουν την καλύτερη δυνατή κάλυψη στον ανθρώπινο οργανισμό.

Γεμάτο αντιοξειδωτικά
Το ιπποφαές περιέχει ένα μοναδικό συνδυασμό αντιοξειδωτικών συστατικών που δρουν προληπτικά κατά της γήρανσης, των καρδιαγγειακών νοσημάτων και του καρκίνου. Ειδικότερα, μεταξύ άλλων περιέχει:
Βιταμίνη C: Συνεισφέρει στην απορρόφηση του σιδήρου, βοηθά στο σχηματισμό κολλαγόνου στο δέρμα, στην επούλωση των πληγών, στην επανόρθωση των ιστών και ενισχύει την άμυνα του οργανισμού.
Βιταμίνη Ε: Επιβραδύνει τη γήρανση των κυττάρων, βοηθά στην οξυγόνωση των ιστών και ενισχύει το γεννητικό σύστημα. Επιταχύνει την επούλωση των πληγών και προστατεύει από την αρτηριοσκλήρυνση.
Βιταμίνη Α: Διατηρεί την υγεία των ματιών και του δέρματος.
Όλα τα μεταλλικά στοιχεία: Ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο, φώσφορο, χαλκό, κάλιο, σελήνιο και ψευδάργυρο. Είναι απαραίτητα για την πνευματική και σωματική υγεία. Όπως και οι βιταμίνες, δρουν ως καταλύτες σε πολλές βιολογικές αντιδράσεις και οι λειτουργίες τους είναι αλληλένδετες. Το σελήνιο και ο χαλκός έχουν πολύ ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.
Καροτενοειδή: Αποτρέπουν σε μεγάλο βαθμό την οξείδωση των κυττάρων και την καταστροφή τους. Το ιπποφαές περιέχει β-καροτένιο, που είναι πρόδρομος της βιταμίνης Α, καθώς και λυκοπένιο (αντικαρκινική δράση), α-καροτίνη, ζεαξανθίνη (πρόληψη κατά της γεροντικής ωχράς κηλίδας) και λουτεΐνη. Πολλές φορές το ιπποφαές, ανάλογα με την περιοχή στην οποία καλλιεργείται, περιέχει καροτενοειδή σε μεγαλύτερες ποσότητες από κάθε άλλο φυτό.
Πολυακόρεστα λιπαρά οξέα: Συγκεκριμένα: ω-3 (λινολενικό οξύ), ω-6 (λινελαϊκό οξύ), ω-7 (παλμιτελαϊκό οξύ), ω-9 (ελαϊκό οξύ). Το ιπποφαές θεωρείται από ρώσους και κινέζους επιστήμονες η πλουσιότερη πηγή φυτικών λιπαρών οξέων, που είναι απαραίτητα στον οργανισμό για την καλή λειτουργία του εγκεφάλου, του νευρικού, του ανοσοποιητικού και του αναπαραγωγικού συστήματος, ενώ προστατεύουν από καρδιαγγειακές παθήσεις, περιορίζουν τα επίπεδα της κακής χοληστερίνης στο αίμα και έχουν και ισχυρή αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση. Το ω-7 λιπαρό οξύ είναι κυρίως ζωικής προέλευσης. Έχει εντοπιστεί μόνο στο έλαιο του φυτού μακαντέμια, αλλά σε συγκεντρώσεις 2 φορές χαμηλότερες από αυτές που έχουν βρεθεί στο ιπποφαές. Το ω-7 έχει αντιική, αντιβακτηριδιακή, επουλωτική και αντιγηραντική δράση.


Είναι και πηγή...
...βιταμινών του συμπλέγματος Β: Βοηθούν στην καλή λειτουργία
του νευρικού και μυϊκού συστήματος, αλλά και της καρδιάς. Συμμετέχουν στη σύνθεση των ενζύμων και στο μεταβολισμό των λιπών, των πρωτεϊνών και των υδατανθράκων. Βοηθούν στην ανάπτυξη και στην αναπαραγωγή, φροντίζουν για την υγεία των μαλλιών, των νυχιών και του δέρματος.
...βιταμίνης D: Βοηθά στο μεταβολισμό του ασβεστίου, του φωσφόρου και του μαγνησίου στον οργανισμό και την ενσωμάτωσή τους στα οστά, συμβάλλοντας στην υγεία τους.
...βιταμίνης Κ: Παίζει καθοριστικό ρόλο στην πηκτικότητα του αίματος
και βοηθά στο σχηματισμό των οστών και στην ανασύστασή τους.
...β-σιτοστερόλης: Ανήκει σε μια ομάδα στερολών που υπάρχουν μόνο στα φυτά. Έχει αποδειχθεί ότι μόνη της ή σε συνδυασμό με άλλες φυτικές στερόλες μειώνει τα επίπεδα κακής χοληστερίνης στο αίμα. Επίσης, δρα προστατευτικά από την υπερπλασία του προστάτη, ενώ υπάρχουν ενδείξεις ότι προστατεύει από τον καρκίνο.
...φλαβονοειδών: Πρόκειται για ουσίες που συναντάμε μόνο στα φυτά και έχουν παρόμοιες αντιοξειδωτικές ιδιότητες με αυτές των βιταμινών C, Ε και Α.


Τι προσφέρει στον οργανισμό
1. Τόνωση, ευεξία και ενέργεια, γρήγορη ανάρρωση και επούλωση των πληγών.
2. Ενίσχυση του ανοσοποιητικού, προστασία από τον καρκίνο.
3. Προστασία και ενίσχυση του νευρικού συστήματος, μείωση του άγχους.
4. Ρύθμιση του μεταβολισμού.
5. Αντιμετώπιση της υπερπλασίας του προστάτη, παθήσεων στο συκώτι, καθώς και γαστρεντερικών προβλημάτων, όπως η ελκώδης κολίτιδα, η οισοφαγίτιδα, η νόσος του Crohn.
6. Προστασία από καρδιαγγειακά προβλήματα, μείωση της κακής χοληστερίνης και του σακχάρου στο αίμα, προστασία των αγγείων, ενίσχυση της κυκλοφορίας του αίματος.
7. Ανακούφιση από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, τους πόνους της περιόδου και προστασία του αναπαραγωγικού συστήματος. 8. Επανόρθωση ιστών και κυττάρων μετά από μεγάλη έκθεση σε ακτινοβολία.
9. Προληπτική δράση εναντίον οφθαλμικών παθήσεων, όπως ο καταρράκτης και η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας.
1O. Αποτοξίνωση του οργανισμού, οξυγόνωση και ανανέωση των κυττάρων, αντιμετώπιση πρόωρης γήρανσης.
11. Αντιμετώπιση δερματικών προβλημάτων, όπως ακμή, δυσχρωμίες, έκζεμα, έγκαυμα, ψωρίαση, έκζεμα.

Τι θα βρείτε στην αγορά
● Αποξηραμένο φυτό σε καταστήματα που πουλάνε βότανα, για να φτιάξετε αφέψημα ή έγχυμα.
● Το έλαιο του φυτού, που προκύπτει από την έκθλιψη των καρπών του. Περιέχει τα θρεπτικά συστατικά στην πιο ισχυρή τους μορφή. Χρησιμοποιείται κυρίως για την αντιμετώπιση δερματικών προβλημάτων (εξωτερική επάλειψη) και για την τόνωση του κυκλοφορικού (πίνοντάς το διαλυμένο σε νερό ή χυμό).
● Συμπυκνωμένο χυμό, που προκύπτει από την πολτοποίηση των καρπών και των φύλλων του φυτού και έχει πιο ήπια δράση από το έλαιο. Είναι κατάλληλο για την τόνωση και ενδυνάμωση του οργανισμού.
● Κάψουλες: Πρόκειται για το ξηρό εκχύλισμα των φύλλων και των καρπών του φυτού. Είναι πιο εύκολο στη χρήση και έχει ικανοποιητικά αποτελέσματα. Επίσης, κυκλοφορούν κάψουλες που περιέχουν έλαιο ιπποφαούς.
Αναζητήστε τα σε καταστήματα ειδών υγιεινής διατροφής, μεγάλα φαρμακεία ή φαρμακεία που πουλούν φυτικά φαρμακευτικά και καλλυντικά σκευάσματα.

Η σωστή δοσολογία
Αν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα υγείας, θα πρέπει να συμβουλευτείτε πρώτα έναν ειδικό, ώστε να σας υποδείξει την κατάλληλη δοσολογία για την περίπτωσή σας. Διαφορετικά, αν απλώς θέλετε να τονώσετε τον οργανισμό σας, μπορείτε να πίνετε αφέψημα ή έγχυμα 2-3 φορές την ημέρα ή να παίρνετε 1 κάψουλα την ημέρα. Εναλλακτικά, μπορείτε να πίνετε 2 κουταλάκια σιρόπι διαλυμένα σε ένα ποτήρι χυμό ή νερό 3 φορές την ημέρα. Το έλαιο χρησιμοποιήστε το μόνο αφού συμβουλευτείτε ειδικό. Επίσης, φροντίζετε κατά καιρούς να χρησιμοποιείτε το ιπποφαές, όπως και όλα τα φαρμακευτικά βότανα, σε όλες τις μορφές που κυκλοφορούν στην αγορά, ώστε ο οργανισμός σας να επωφελείται στο μέγιστο από τα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν.


Φτιάξτε
Αφέψημα: Βάζετε σε 1 μπρίκι 1 κούπα νερό και προσθέτετε 4-5 καρπούς ιπποφαoύς. Βράζετε το αφέψημα για 3-5 λεπτά, το αφήνετε να κρυώσει και το πίνετε.
Έγχυμα: Βράζετε σε ένα μπρίκι 1 κούπα νερό, κατεβάζετε το μπρίκι από τη φωτιά και προσθέτετε 4-5 φυλλαράκια αποξηραμένα φύλλα. Τα αφήνετε 5-7 λεπτά, σουρώνετε και πίνετε.
Επιμέλεια : Κοράνα Μόρφω
 ΠΗΓΗ 

Δειτε μπορει να σας ενδιαφερουν

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Έκλαψε όλος ο πλανήτης για την παραίτηση του Γ.Παπανδρέου

Έκλαψε όλος ο πλανήτης για την παραίτηση του Γ.Παπανδρέου


Μετά την παραίτηση Παπανδρέου παγκόσμια θλίψη έχει κυριεύσει,απ΄άκρη σε άκρη , όλο τον πλανήτη. Διάσημοι αλλά και απλοί πολίτες δεν άντεξαν μπροστά στο φακό και ξέσπασαν σε δάκρυα. Δείτε τις φωτογραφίες και τις δηλώσεις του κόσμου και των επωνύμων για τον Γ.Παπανδρέου....



Lebron James : "Δεν αντέχω χωρίς Παπανδρέου .Θα ζητήσω να διακοπεί το NBA για 5 χρόνια για ένδειξη συμπαράστασης"






O λαος της Ναμίμπια θρινεί για την παραίτηση ΓΑΠ




Britney Spears : "Η ανθρωπότητα δεν γνώρισε άλλον ηγέτη σαν τον ΓΑΠ με τόση κοινωνική ευαισθησία. Κρίμα...."




Μαθητής από το Λίβανο :" Όταν μεγαλώσω θα ιδρύσω ΠΑΣΟΚ στο Λίβανο"




Angelina Jolie : "Ήταν ότι καλύτερο έβγαλε η Ελλάδα !!Θα του αφιερώσω την επόμενη ταινία μου "




Ρούλα :"΄Θέλω να βγω σε μεσημεριανή εκπομπή να κλάψω δημοσίως γιατί απλά του αξίζει!"




Νιγηριανός Τραπεζίτης : "Πως μπόρεσε και παραιτήθηκε !? Tον αγαπούσα το παραδέχομαι..Ήταν το δεύτερο εγώ μου!"




50 Cent : "Θα χτυπήσω στο μπράτσο μου tattoo με τον Γιωργάκη...George I am your nigga..."



Paris Hilton : "Υπέροχος άνθρωπος....Υπέροχη καράφλα...."





Tsin tsan Li : "語順およ Papandreou 普通 名詞 敗 越 于夫椒 「呉は夫椒で"





Αλγερινός Μπακάλης : "Αλλάχ πάρε τα παιδιά μου όχι τον Παπανδρέου..."




Πάπας : "Δεν χρειάζεται να ντρεπόμαστε για τα δάκρυα μας..Σήμερα θρηνεί όλη η Υφήλιος"




Πακιστανός Κρεοπώλης :"Mε την παραίτηση Παπανδρέου δεν μπορώ να κάνω πια όνειρα..."



Roger Federer : "Κανένας δεν αξίζει τα δάκρυα μου, μόνο ο Παπανδρέου..."




Ινδή Μαγείρισσα : "H Ινδία μετά τον Παπανδρέου δεν χρειάζεται κανένα Gandhi "





Ronaldhinio : "Θα ζητήσω από όλους τους παίκτες να φορέσουν το μαύρο περιβραχιόνιο ως ένδειξη πένθους και συμπαράστασης προς τον μεγαλύτερο ηγέτη"




Κολομβία : "Είμαστε ένας λαός σε πένθος...πως θα ξαναβρούμε τώρα την ελπίδα"




"H σκέψη μου όπου και να ταξιδέψει πάντα θα καταλήγει στον Παπανδρέου!"




"Είσαι και θα είσαι ο πρωθυπουργός της καρδιάς μας"

alexiptwto


Δειτε μπορει να σας ενδιαφερουν

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites