Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σερβιρουν ο Αποστολης η Ηρω και ο Νικολας

Ενα design cafe για κουβεντα ενημερωση εφημεριδα και για να διαβαζουμε και μεις μαζι σας τις εικονες της καθημερινοτητας..

Nεα απο τα blogs και best sites

Αναδημοσιευουμε οτι μας κανει να ανησυχουμε ,να χαμογελαμε και οτι μας σφιγγει το στομαχι απο ολη την Ελλαδα και το κοσμο.

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Τσεκ απ: Ποιές εξετάσεις πρέπει να κάνετε ανά ηλικία

Ναι ή όχι στα τσεκ-απ; Η σύγχρονη άποψη για την υγεία στρέφει όλο και περισσότερο το επιστημονικό ενδιαφέρον στην πρόληψη και την πρώιμη διάγνωση.


Ποιες προληπτικές εξετάσεις όμως είναι πραγματικά απαραίτητες και αποδεδειγμένα αποτελεσματικές;



Για τον καρκίνο


«Το 2009, η Αμερικανική Εταιρεία Καρκίνου εξέδωσε οδηγίες για τον γενικό πληθυσμό όσον αφορά τις προληπτικές εξετάσεις για τους καρκίνους του μαστού, του παχέος εντέρου, του προστάτη και του τραχήλου της μήτρας», λέει η Παγώνα Λάγιου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόσεδρη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ στις ΗΠΑ.


Στις οδηγίες του 2009, η Αμερικανική Εταιρεία Καρκίνου συνιστά:


1. Για τον καρκίνο του μαστού, κλινική εξέταση ανά τριετία για τις ηλικίες 20-40 ετών και κατ' έτος από την ηλικία των 40 ετών. Από την ηλικία των 40 ετών συνιστάται μαστογραφία. Η σχετική οδηγία για μαστογραφικό έλεγχο αμφισβητήθηκε πρόσφατα όσον αφορά την ετήσια διεξαγωγή του, με συστάσεις για μικρότερη συχνότητα ελέγχων.


2. Για τον καρκίνο του παχέος εντέρου, από την ηλικία των 50 ετών πρέπει να γίνεται ετήσιος έλεγχος αιμοσφαιρίνης κοπράνων, σιγμοειδοσκόπηση ανά πενταετία και κολονοσκόπηση ανά δεκαετία.


3. Για τον καρκίνο του προστάτη, συνιστάται από την ηλικία των 50 ετών ετήσιος έλεγχος με δακτυλική εξέταση και έλεγχος του ειδικού προστατικού αντιγόνου (PSA). Στις οδηγίες επισημαίνεται η ανάγκη συζήτησης με τον θεράποντα ιατρό για τους περιορισμούς του ελέγχου PSA. Η δοκιμασία PSA συχνά ανιχνεύει νεοπλασίες ιδιαίτερα καλής πρόγνωσης και οδηγεί σε θεραπευτικές παρεμβάσεις που ενδεχομένως δεν θα ήταν αναγκαίες και μπορεί να έχουν αρνητικές συνέπειες στην ποιότητα ζωής.


4. Για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας επιβάλλεται ο ετήσιος έλεγχος με τεστ Παπανικολάου τρία χρόνια μετά την έναρξη των σεξουαλικών σχέσεων και σε κάθε περίπτωση πριν από την ηλικία των 21 ετών. Από την ηλικία των 30 ετών, οι γυναίκες με τρία διαδοχικά αρνητικά τεστ Παπανικολάου μπορεί να εξετάζονται ανά 3 έτη, με τεστ Παπανικολάου και έλεγχο για DNA του ιού των κονδυλωμάτων.


«Κατά την τελευταία διετία, διακεκριμένοι επιστήμονες και ορισμένα υπεύθυνα επιστημονικά σώματα διατύπωσαν αμφιβολίες όχι για τη χρησιμότητα των προληπτικών εξετάσεων για τον καρκίνο αλλά για την αναμενόμενη αποτελεσματικότητά τους όσον αφορά τη μείωση του κινδύνου θανάτου από τον αντίστοιχο καρκίνο και για τη συχνότητα με την οποία πρέπει να διεξάγονται» επισημαίνει η κ. Λάγιου.


«Οι επιστήμονες και τα σώματα αυτά επισήμαναν υπερεκτίμηση τόσο της αποτελεσματικότητας όσο και της συνιστώμενης συχνότητας διεξαγωγής των προληπτικών εξετάσεων. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι οι προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο είναι χρήσιμες και πρέπει να διεξάγονται, ανεξαρτήτως του αν η μείωση του κινδύνου είναι μικρότερη ή μεγαλύτερη».


Οι υπερβολές όμως πρέπει να αποφεύγονται. «Δεν είναι λογικό να μετατρέψουμε τη ζωή μας σε μια αγχώδη προσπάθεια αποφυγής κάθε δυνητικού κινδύνου» διευκρινίζει η κ. Λάγιου. «Η βοήθεια του κλινικού γιατρού είναι πολύτιμη στο να γίνονται οι απαραίτητοι έλεγχοι υπεύθυνα και ορθολογικά.


Ο ρόλος του κλινικού γιατρού είναι επίσης κρίσιμος στη διαφοροποίηση των οδηγιών για άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου λόγω κληρονομικότητας, επαγγέλματος, τρόπου ζωής ή άλλων παραγόντων. Ας μη λησμονούμε ότι οι γενικές οδηγίες αναφέρονται σε άτομα κατά τεκμήριο υγιή και χωρίς ειδικούς προδιαθεσικούς παράγοντες».


Καρδιαγγειακές νόσοι


Τα καρδιαγγειακά νοσήματα στον δυτικό κόσμο ευθύνονται για το 43% των θανάτων στο ανδρικό φύλο και για το 55% στο αντίστοιχο γυναικείο (περίπου 4 εκατ. άνθρωποι κάθε χρόνο στην Ευρώπη).


«Ως πρωτογενής πρόληψη καρδιαγγειακών νοσημάτων ορίζεται η πρόληψη εμφάνισης του πρώτου καρδιαγγειακού συμβάματος (π.χ. της στεφανιαίας νόσου ή του εγκεφαλικού επεισοδίου), οπότε τα μέτρα πρωτογενούς πρόληψης αφορούν άτομα χωρίς κλινική εκδήλωση καρδιαγγειακής νόσου» λέει ο Χριστόδουλος Στεφανάδης, καθηγητής Καρδιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, διευθυντής της Α' Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής.


«Η πρόβλεψη του καρδιαγγειακού κινδύνου μέσω μαθηματικών μοντέλων έχει γίνει αντικείμενο αυξημένης προσοχής τα τελευταία χρόνια. Μέσω απλών συναρτήσεων που περιλαμβάνουν στοιχεία για διάφορους παράγοντες ή χαρακτηριστικά των ανθρώπων (όπως ηλικία, φύλο, καπνιστικές συνήθειες, παρουσία αρτηριακής υπέρτασης, σακχαρώδους διαβήτη κ.λπ.) δημιουργούνται εύχρηστοι πίνακες υπολογισμού του κινδύνου εκδήλωσης καρδιαγγειακής νόσου στο μέλλον».


Κύριος σκοπός αυτών των μοντέλων πρόβλεψης είναι ο εντοπισμός των ατόμων που βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο για εμφάνιση καρδιακού επεισοδίου μέσα στα επόμενα χρόνια της ζωής τους, ώστε να εφαρμοστεί άμεσα πρόγραμμα πρόληψης της νόσου (π.χ. με διαιτητική ή φαρμακευτική αγωγή).


«Ενα ασυμπτωματικό άτομο για να ενημερωθεί αν υπάρχει κίνδυνος τα επόμενα χρόνια να υποστεί καρδιαγγειακό επεισόδιο θα πρέπει να απευθυνθεί στον καρδιολόγο του» συνιστά ο κ. Στεφανάδης. «Η εκτίμηση του συνολικού κινδύνου για εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων ιδανικά θα πρέπει να πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην ηλικία των 20 ετών».


Νωρίτερα ο έλεγχος θα πρέπει να πραγματοποιείται εάν υπάρχει παραπομπή από τον παιδίατρο, λόγω παθολογικών ευρημάτων στο καρδιαγγειακό σύστημα (π.χ. καρδιακά φυσήματα, αυξημένη αρτηριακή πίεση, λιποθυμικά επεισόδια) κ.λπ.


«Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι ενήλικες ηλικίας άνω των 40 ετών θα πρέπει να έχουν εκτίμηση του δεκαετούς κινδύνου εμφάνισης καρδιακής νόσου – και το αργότερο ανά πενταετία η εκτίμηση αυτή θα πρέπει να επαναπροσδιορίζεται» υπογραμμίζει ο καθηγητής.


Ατομα χαμηλού κινδύνου θεωρούνται όσα έχουν πιθανότητες λιγότερες από 10% να παρουσιάσουν ένα καρδιαγγειακό νόσημα στην επόμενη δεκαετία, ενδιαμέσου κινδύνου τα πρόσωπα που ο κίνδυνος εκδήλωσης νόσου είναι μεταξύ 10% και 20% (οπότε απαιτείται ηλεκτροκαρδιογράφημα και εξιδεικευμένες εξετάσεις) και υψηλού κινδύνου όσα έχουν πάνω από 20% πιθανότητες (οπότε χρειάζεται επιθετική φαρμακευτική αγωγή για κάθε παράγοντα κινδύνου).


Πνεύμονες


Το αναπνευστικό μας σύστημα αντέχει και δεν χρειάζεται συχνά έλεγχο εάν δεν το καταστρέφουμε καπνίζοντας. Αυτό επισημαίνει ο πνευμονολόγος, αναπληρωτής καθηγητής Φυσιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Παναγιώτης Μπεχράκης και συμβουλεύει: «Για τους υγιείς και τους μη καπνιστές συνιστάται μια ακτινογραφία θώρακα κάθε 2-3 χρόνια μετά την ηλικία των 45 ετών.


»Δεν χρειάζεται να ξεκινά ενωρίτερα ή να γίνεται συχνότερα εάν δεν έχει κάποιος συμπτώματα ή επιβαρυμένο ιστορικό, δεν εκτίθεται επαγγελματικά σε ρύπους και η κλινική εξέταση με το στηθοσκόπιο από τον γιατρό του δεν έχει δείξει κάτι παθολογικό. Η εξέταση αυτή στον γιατρό όμως πρέπει να γίνεται από την ηλικία των 35 ετών, κάθε χρόνο».


Τα δεδομένα αλλάζουν εντελώς για όσους καπνίζουν: «Η σπειρομέτρηση είναι απαραίτητη κάθε χρόνο για τους καπνιστές από την ηλικία κατά την οποία αρχίζουν να καπνίζουν» τονίζει ο κ. Μπεχράκης. «Στους καπνιστές είναι απαραίτητη η ετήσια ακτινογραφία θώρακος μετά την ηλικία των 35-40 ετών. Στην παρακολούθηση των ασθενών με κάποια αναπνευστική νόσο (χρόνια βρογχίτιδα, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, υπνική άνοια κ.ά.), οι οδηγίες για εξετάσεις πρέπει να εξατομικεύονται ανάλογα με τη βαρύτητα του προβλήματος».


Οσον αφορά τον θυρεοειδή αδένα, τα διεθνή επιστημονικά όργανα δεν συνιστούν προληπτικό έλεγχο με υπερηχογράφημα σε κάποια ηλικία αναφέρει η ενδοκρινολόγος, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Μαρία Αλεβιζάκη. «Αυτό στο οποίο όμως καταλήγουν είναι ότι χρειάζεται εξέταση της ορμόνης TSH στο αίμα κατά την εγκυμοσύνη» προσθέτει.


Ποιες εξετάσεις, κάθε πότε


Οι εξετάσεις που ακολουθούν συνιστώνται για άτομα δίχως προβλήματα υγείας. Εάν διαπιστωθεί κάποιο πρόβλημα, τη συχνότητα των εξετάσεων θα καθορίσει ο θεράπων γιατρός.


1. ΣΤΟ ΑΙΜΑ


– Για λιπίδια (χοληστερίνη, τριγλυκερίδια), σάκχαρο. Από 6 ετών και έπειτα κάθε 5 χρόνια


– Γενική αίματος, για ουρία, κρεατινίνη, ουρικό οξύ, χολερυθρίνη, τρανσαμινάσες, CRP. Σε κάθε ηλικία, κάθε 2 χρόνια


2. ΣΤΑ ΟΥΡΑ


– Γενική ούρων από 6 μηνών και έπειτα κάθε 1-2 χρόνια


3. ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΞΤΑΣΗ


– Σε κάθε ηλικία, κάθε χρόνο


4. ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΩΝ


– Για τους μη καπνιστές ακτινογραφία θώρακος μετά τα 45 έτη, κάθε 2-3 χρόνια


– Για τους καπνιστές, σπειρομέτρηση κάθε χρόνο από την ηλικία έναρξης του καπνίσματος και ετήσια ακτινογραφία θώρακος μετά την ηλικία των 35


5. ΔΕΡΜΑ (για μελάνωμα)


– Από την ηλικία των 20 ετών αυτοεξέταση ελιών κάθε 6-8 εβδομάδες


– ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ABCD (που αντιστοιχούν στα 4 σημεία που δηλώνουν κίνδυνο εξαλλαγής μιας ελιάς)


A. Asymmetry (ασυμμετρία του σχήματος)


B. Border (ανώμαλα όρια)


C. Color (αλλαγή χρώματος)


D. Diameter (αύξηση ή μείωση του μεγέθους)


6. ΚΑΡΔΙΑ


– Εκτίμηση δεκαετούς καρδιαγγειακού κινδύνου, στην ηλικία των 20 ετών και μετά την ηλικία των 40 ετών κάθε 5 χρόνια


– Μέτρηση αρτηριακής πίεσης, από 6 μηνών και κάθε 6 μήνες


7. ΚΑΡΚΙΝΟΙ


– ΠΑΧΥ ΕΝΤΕΡΟ


Από 50 ετών ετήσιος έλεγχος αιμοσφαιρίνης κοπράνων, σιγμοειδοσκόπηση ανά 5 χρόνια, κολονοσκόπηση ανά 10 χρόνια


– ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ


Από 50 ετών, ετήσιος έλεγχος με δακτυλική εξέταση και εξέταση PSA


– ΜΑΣΤΟΣ


Κλινική εξέταση ανά 3 χρόνια στις γυναίκες 20-40 ετών, κατ' έτος από την ηλικία των 40 ετών. Μαστογραφία κάθε 1-2 χρόνια από την ηλικία των 40 ετών


– TΡΑΧΗΛΟΣ ΜΗΤΡΑΣ


Παπ-τεστ, από 21 ετών κάθε χρόνο


8. ΜΑΤΙΑ


– Οφθαλμολογική εξέταση μετά τη γέννηση, 6 μηνών, 3 ετών, πριν από το σχολείο, 40 ετών και μετά τα 60 έτη κάθε 1-2 χρόνια




Δειτε μπορει να σας ενδιαφερουν

Τους αναγνωριζετε???

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Πώς καθαρίζουν τις ράγες στη Νέα Ζηλανδία ?

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Top 5: Φαινόμενα που η επιστήμη δεν κατάφερε να εξηγήσει!


Δεν είναι λίγες οι φορές που κάτι περίεργο συμβαίνει και κανείς, ακόμα και η επιστήμη δεν μπορεί να το εξηγήσει. Αναξήγητα φαινόμενα που έχουν σχέση με τον άνθρωπο είναι αδύνατον να εξηγηθούν. Παρακάτω θα σας αναλύσουμε 5 αναξήγητα φαινόμενα που ακόμα και σήμερα ταλαιπωρούν την επιστήμη. 



1. Διαίσθηση
Όλοι μας έχουμε νιώσει κάποια στιγμή αυτό που λέμε διαίσθηση. Πολλοί παρομοιάζουν την διαίσθηση με το ένστικτο, μόνο που το ένστικτο μας πολλές φορές μπορεί να είναι λανθασμένο, σε αντίθεση με την διαίσθηση που τις περισσότερες φορές βγαίνει σωστή. Οι ψυχολόγοι αναφέρουν πως ο άνθρωπος λαμβάνει υποσυνείδητα πληροφορίες από τον κόσμο γύρω του, με αποτέλεσμα να διαισθάνεται ή να γνωρίζει πληροφορίες, χωρίς ακριβώς να γνωρίζει πως ή γιατί τις ξέρει. Τα φαινόμενα διαίσθησης είναι εξαιρετικά δύσκολα να τα αποδείξεις ή να τα μελετήσεις και έτσι η ψυχολογία δεν μπορεί να λύσει όλες μας τις απορίες.
2. Μυστηριώσεις εξαφανίσεις
Δυστυχώς όσο περνάει ο καιρός οι μυστηριώδεις εξαφανίσεις όλο και αυξάνονται. Κάποιοι πιθανό να το σκάνε, άλλοι να παθαίνουν κάποιο ατύχημα, άλλοι πέφτουν θύματα απαγωγής. Υπάρχουν κα κάποιες άλλες περιπτώσεις που οι εξαφανίσεις είναι πραγματικά μυστηριώδεις. Από το πλήρωμα του πλοίου Marie Celeste μέχρι τον Jimmy Hoffa, την Amelia Earhart και τη Natalee Holloway, κάποιοι άνθρωποι φαίνεται να εξαφανίστηκαν από προσώπου Γης, χωρίς να αφήσουν κανένα απολύτως ίχνος πίσω τους. Ποτέ δεν υπάρχουν στοιχεία για να βοηθήσουν στον εντοπισμό τους, απλά εξαφανίζονται...
3.Deja vu
Στα ελληνικά το deja vu σημαίνει "έχω ήδη δει". Περιγράφει ένα μυστηριώδες συναίσθημα που νιώθουμε όταν νομίζουμε πως έχουμε ήδη ξαναζήσει κάποια συγκεκριμένα γεγονότα στο παρελθόν. Κάποιοι αποδίδουν το deja vu σε υπερφυσικές εμπειρίες ή αυθόρμητες φευγαλέες ματιές σε προηγούμενες ζωές. Όπως και με την διάισθηση, η έρευνα της ψυχολογίας μπορεί να προσφέρει περισσότερο φυσιοκρατικές εξηγήσεις, αλλά ουσιαστικά η αιτία και η φύση του φαινομένου παραμένουν ένα μυστήριο.
4. Σύνδεση σώματος-νου 
Η Ιατρική επιστήμη μόλις έχει αρχίσει να κατανοεί τους τρόπους με τους οποίους ο νους επηρεάζει το σώμα. Υπάρχει ένα φαινόμενο, το οποίο ονομάζεται placebo και δείχνει πως οι άνθρωποι μπορούν κάποια στιγμή να προκαλέσουν ανακούφιση σε ορισμένα ιατρικά συμπτώματα ή στον πόνο, απλά και μόνο πιστεύοντας πως η θεραπεία που  θα τους δώσει ο γιατρός τους θα είναι αποτελεσματική. Με άλλα λόγια το σώμα έχει την ικανότητα να θεραπευτεί από μόνο του. Αυτό είναι τρομερά εντυπωσιακό, αλλά δεν έχει εξηγηθεί από την επιστήμη πως ακριβώς συμβαίνει. 
5. Φαντάσματα 
Η επιστήμη δεν μπορεί να δώσει εξηγήσεις για το τι ακριβώς είναι τα φαντάσματα και πως υπάρχουν.  Πολλοί ερευνητές  υποστηρίζουν πως είναι κάποιο πνεύμα ενός νεκρού συγγενικού προσώπου. Αλλά παρόλα αυτά τα στοιχεία που αποδεικνύουν την ύπαρξη των φαντασμάτων παραμένουν απροσδιόριστα. Υπάρχουν μαρτυρίες για θεάσεις, φωτογραφίες ακόμα και συνομιλίες με φαντάσματα. Ελπίζουμε να καταφέρουν οι ερευνητές να προσδιορίσουν τι ακριβώς είναι τα φαντάσματα.

 ΠΗΓΗ

Δειτε μπορει να σας ενδιαφερουν

Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Τα αόρατα ράφια


Δείτε μια καταπληκτική ιδέα για να βάλετε τα βιβλία σας στον τοίχο και να φαίνονται πως στέκονται στον αέρα.

 hobbystas



Δειτε μπορει να σας ενδιαφερουν

Οι 40 πιο συγκλονιστικές φωτογραφίες των τελευταίων 100 χρόνων

Μια συγκινητική συλλογή φωτογραφιών που αποθεώνουν την ανθρώπινη δύναμη και αντοχή, τον πόνο της απώλειας αγαπημένων, αλλά και τον θρίαμβο της ανθρώπινης ψυχής. Μπορείς να κλάψεις, αλλά μην αφήσεις τα δάκρυά σου να τρέξουν πάνω τους. Πρέπει να μείνουν για πάντα.
1.

Τρεις αδερφές ποζάρουν ακριβώς στην ίδια θέση τρεις διαφορετικές χρονιές, πολλά χρόνια μετά.
2.

Ένας Ρώσος βετεράνος γονατίζει δίπλα στο τανκ που ήταν στον πόλεμο, καθώς τώρα πια είναι μνημείο.
3.

Ένα παιδί δίνει ένα μπαλόνι σε σχήμα καρδιάς σε ένα αστυνομικό κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων ενάντια στα μέτρα λιτότητας στο Βουκουρέστι.
4.

Ο συνταξιούχος αστυνομικός Ray Lewis συλλαμβάνεται για την συμμετοχή του στις Occupy Wall Street διαδηλώσεις το 2011.
5.

Ένας μοναχός προσεύχεται για έναν ηλικιωμένο άνδρα που πέθανε ξαφνικά, ενώ περίμεναν το τρένο στο Shanxi Taiyuan στη Κίνα.
6.

Ένα σκυλί που λέγεται "Leao" κάθεται για δεύτερη συνεχόμενη μέρα στον τάφο του ιδιοκτήτη του, ο οποίος πέθανε στις καταστροφικές κατολισθήσεις κοντά στο Ρίο ντε Τζανέιρο στις 15 Ιανουαρίου 2011.
7.

Οι Αμερικανοί αθλητές Tommie Smith (χρυσός) και John Carlos υψώνουν τις γροθιές τους σε χειρονομία αλληλεγύης, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1968 στο Μεξικό, ενώ ο Αυστραλός ασημένιος Ολυμπιονίκης Peter Norman φορούσε ένα Ολυμπιακό Σχέδιο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα προς υποστήριξη της διαμαρτυρίας τους. Και οι δύο Αμερικανοί  αποβλήθηκαν από τους αγώνες.
8.

Εβραίοι κρατούμενοι κατά τη στιγμή της απελευθέρωσής τους από ένα στρατόπεδο εγκλεισμού κοντά στην Ελβετία το 1945.
9.

Ο John F. Kennedy Jr. χαιρετά το φέρετρο του πατέρα του μαζί με την τιμητική φρουρά.
10.

Χριστιανοί προστατεύουν μουσουλμάνους κατά τη διάρκεια της προσευχής στο κέντρο των εξεγέρσεων στο Κάιρο της Αιγύπτου, το 2011.
11.

Ένας Βορεοκορεάτης αποχαιρετά έναν συγγενή του  από τη Νότια Κορέα που κλαίει, ύστερα από συνάντηση κατά την διάρκεια της διακορεατικής προσωρινής επανένωσης στο χειμερινό θέρετρο Kumgang τον Οκτώβριο του 2010. 436 Νοτιοκορεάτες είχαν τη δυνατότητα να περάσουν τρεις ημέρες με 97 συγγενείς τους, από τους οποίους είχαν χωρίσει από την εποχή του πολέμου 1950-53.
12.

Ένας σκύλος ξαναβρίσκεται με τον ιδιοκτήτη του μετά το τσουνάμι στην Ιαπωνία το 2011.
13.

Καθώς μία σειρά στρατιωτών στην Βρετανική Κολομβία του Καναδά προχωρά προς το τρένο, ο μικρός Whitey Bernard αφήνει το χέρι της μητέρας του για να φτάσει τον μπαμπά του.
14.

Ο ιερέας Luis Padillo δίνει την τελευταία μετάληψη στον στρατιώτη που τραυματίστηκε από πυρά ελεύθερων σκοπευτών κατά τη διάρκεια εξέγερσης στη Βενεζουέλα.
15.

Ο Αυστραλός Scott Jones φιλιά την Καναδή φίλη του Alex Thomas αφότου χτυπήθηκε από έναν αστυνομικό στο Βανκούβερ στις συμπλοκές μετά την ήττα από τους Boston Bruins στο Stanley Cup.
16.

Μια μητέρα παρηγορεί το γιο της στο Concord της Αλαμπάμα, κοντά στο σπίτι του, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς από έναν τυφώνα, τον Απρίλιο του 2011.
17.

Ο επιζών του Pearl Harbor, Houston James αγκαλιάζει βαθιά συγκινημένος των πεζοναύτη Mark Graunke Jr. κατά τη διάρκεια της Ημέρα των Βετεράνων στο Dallas. Ο λοχίας Graunke έχασε ένα χέρι, ένα πόδι και τα μάτια του από βόμβα στο Ιράκ τον Ιούλιο του 2004.
18.

Η Phyllis Siegel, 76 (αριστερά) και η Kopelov Κόνι, 84, από την Νέα Υόρκη, αγκαλιάζονται καθώς κατάφεραν να γίνουν το πρώτο ομοφυλόφιλο ζευγάρι που παντρεύτηκε στο Manhattan City Clerk's office το 2011.
19.

Ένα 4 μηνών κοριτσάκι έχει διασωθεί ως εκ θαύματος από τους στρατιώτες μετά από 4 μέρες μέσα στα συντρίμμια του ιαπωνικού τσουνάμι.
20.

Ένας Γάλλος δεν μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του καθώς οι Ναζί καταλαμβάνουν το Παρίσι κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
21.

Ο Horace Greasley αντιμετωπίζει προκλητικά την επιθεώρηση του στρατοπέδου από τον Heinrich Himmler. Ο ίδιος έγινε "διάσημος" για το γεγονός ότι έβγαινε από το στρατόπεδο για να συναντήσει την Γερμανίδα που είχε ερωτευτεί.
22.

Ένας πυροσβέστης δίνει νερό σε ένα κοάλα κατά τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Βικτώρια της Αυστραλία το 2009.
23.

Ο Robert Peraza καθώς ακούγεται το όνομα του γιου του κατά την 10η επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου στο World Trade Center.
24.

Η Jacqueline Kennedy φοράει το ροζ κοστούμι Chanel, "βαμμένο" ακόμα με το αίμα του άντρα της, καθώς ο Lyndon Johnson ορκίζεται Πρόεδρος στο Air Force One.
25.

Η Tanisha Blevin, 5, κρατά το χέρι της επίσης θύμα του τυφώνα Κατρίνα Nita Lagarde, 105, καθώς απομακρύνονται από το συνεδριακό κέντρο στη Νέα Ορλεάνη.
26.

Ένα κορίτσι σε απομόνωση για τον έλεγχο ακτινοβολίας κοιτάζει το σκύλο της μέσα από ένα παράθυρο στην Ιαπωνία στις 14 Μαρτίου 2011.
27.

Οι δημοσιογράφοι Euna Lee και Laura Ling, οι οποίες είχαν συλληφθεί στη Βόρεια Κορέα και καταδικάστηκαν σε 12 χρόνια σκληρής εργασίας, επανασυνδέονται με τις οικογένειές τους στην Καλιφόρνια μετά από μια επιτυχημένη διπλωματική παρέμβαση των ΗΠΑ.
28.

Η Terri Gurrola επανασυνδέεται με την κόρη της, μετά από 7 μήνες υπηρεσίας στο Ιράκ.
29.

Η Jane Rose Kasmir τοποθετεί ένα λουλούδι στις ξιφολόγχες της φρουράς του Πενταγώνου κατά τις διαμαρτυρίες για τον Πόλεμο στο Βιετνάμ τον Οκτώβριο του 1967, κίνηση η οποία έγινε το σύμβολο του κινήματος των λουλουδιών.
30.

Ο άγνωστος επαναστάτης, Tank Man, που στάθηκε μπροστά από μια σειρά κινέζικων τανκ σε μια πράξη περιφρόνησης μετά από τις διαδηλώσεις στην πλατεία Tiananmen το 1989.
31.

Μια άλλη γωνία, από όπου μπορεί κανείς να δει τον Tank Man από μακριά.
32.

Ο Harold Whittles ακούει για πρώτη φορά αφότου ένας γιατρός τοποθετεί ένα ακουστικό στο αριστερό αυτί του.
33.

Η Helen Fisher φιλά την νεκροφόρα που μεταφέρει το σώμα του 20 ετών ξαδέρφου της, καθώς κι άλλων έξι νεκρών στρατιωτών στο Wootton Bassett της Αγγλίας.
34.

Αμερικανοί στρατιώτες βγαίνουν στην ξηρά κατά την διάρκεια της Απόβασης στη Νορμανδία στις 6 Ιουνίου του 1944.
35.

Ένας Γερμανός κρατούμενος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, που απελευθερώθηκε από τη Σοβιετική Ένωση, επανασυνδέεται με την κόρη του. Το παιδί δεν είχε δει τον πατέρα της από τότε που ήταν ενός έτους.
36.

Ο 8 ετών Christian Golczynski αποδέχεται την σημαία για τον πατέρα του Marc Golczynski κατά τη διάρκεια του μνημοσύνου. Ο Marc Golczynski σκοτώθηκε στο Ιράκ, λίγες μέρες πριν επιστρέψει σπίτι.
37.

Ο Pele και ο αρχηγός της Εθνικής Αγγλλίας Bobby Moore ανταλλάσουν φανέλες το 1970 κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που είχε αμαυρωθεί από ρατσιστικές εκδηλώσεις.
38.

Ένας Σουδανός στρατιώτης στέκεται προσοχή την παραμονή της ημέρας ανεξαρτησίας του Νοτίου Σουδάν από το Σουδάν.
39.

Ο Greg Cook αγκαλιάζει την σκύλα του Coco μόλις την βρήκε στο κατεστραμμένο του σπίτι μετά τον τυφώνα στην Αλαμπάμα τον Μάρτιο.
40.

Μια φωτογραφία τραβηγμένη από τον αστροναύτη William Anders κατά την διάρκεια της αποστολής "Απόλλων 8" το 1968.
Πηγή: buzzfeed.com
 cosmo


Δειτε μπορει να σας ενδιαφερουν

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites