Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Ξεκίνησαν τα γυρίσματα του «Χόμπιτ», μετά από μήνες καθυστερήσεων

Ήδη από την εποχή που ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών μεταφέρθηκε -με τεράστια επιτυχία- στην μεγάλη οθόνη, υπήρχαν φήμες για τα γυρίσματα του Χόμπιτ. Μετά από αλλαγές στο τιμόνι του σκηνοθέτη, απεργίες, οικονομικά προβλήματα και διαφωνίες, ξεκίνησαν τελικά τη Δευτέρα τα γυρίσματα της ταινίας στη Νέα Ζηλανδία.

Ο Μάρτιν Φρίμαν και μέλη του καστ της ταινίας «Χόμπιτ»
Ο Μάρτιν Φρίμαν και μέλη του καστ της ταινίας «Χόμπιτ»

Το «Χόμπιτ», με πρωταγωνιστή τον Μάρτιν Φρίμαν στον ρόλο του Μπίλμπο Μπάγκινς, γυρίζεται σε στούντιο στο Ουέλινγκτον της Νέας Ζηλανδίας και σε περιοχές της χώρας.

Η πρώτη ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αίθουσες στα τέλη του 2012.


Το
Χόμπιτ είχε έρθει αντιμέτωπο με πολλές καθυστερήσεις και έφτασε μια ανάσα από το να μη γυριστεί.

Αρχικά την σκηνοθεσία είχε αναλάβει ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο (
Ο Λαβύρινθος του Πάνα), ο οποίος λόγω καθυστερήσεων αποφάσισε να εγκαταλείψει το πρότζεκτ. Έτσι, τη θέση ανέλαβε ο Πήτερ Τζάκσον, ο σκηνοθέτης των τριών ταινιών του Άρχοντα που μέχρι τότε είχε
καθήκοντα παραγωγού.

Τα προβλήματα δεν σταμάτησαν εκεί. Τα συνδικάτα των ηθοποιών απειλούσαν να μποϊκοτάρουν τα γυρίσματα, διαμαρτυρόμενοι για «ανισότητα» ανάμεσα στους όρους και τις μισθολογικές συνθήκες των ηθοποιών στη Νέα Ζηλανδία, σε σχέση με τους Αμερικανούς συναδέλφους τους.


Τα στούντιο Warner Bros και New Line απείλησαν τότε να μεταφέρουν την παραγωγή εκτός Νέας Ζηλανδίας, στην Ανατολική Ευρώπη.


«Σοβαρά, εάν το
Χόμπιτ "ταξιδέψει" ανατολικά -στην ανατολική Ευρώπη, συγκεκριμένα- να περιμένετε μεγάλη ξηρασία στα γυρίσματα ταινιών μεγάλου προϋπολογισμού σε αυτή τη χώρα» ανέφερε τότε ένας εξοργισμένος Πήτερ Τζάκσον σε ανοιχτή επιστολή του.

Το ζήτημα επιλύθηκε τον Οκτώβριο, οπότε ψηφίστηκε νόμος για το εργασιακό και το φορολογικό που επέτρεπε στην παραγωγή να παραμείνει στη χώρα.


Ωστόσο, νέα καθυστέρηση περίμενε την παραγωγή τον Ιανουάριο, εξαιτίας εγχείρισης που έκανε ο Πήτερ Τζάκσον για έλκος που του προκάλεσε γαστρορραγία.


«Υπάρχουν ορισμένες αναποδιές» παραδέχθηκε ο πρωταγωνιστής Μάρτιν Φρίμαν σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε τον προηγούμενο μήνα.


«Είμαστε πολύ αισιόδοξοι. Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε. Αμέσως μόλις φτάσει το 2015» δήλωσε, αστειευόμενος για τις καθυστερήσεις.


Το φιλμ πρόκειται να χωριστεί σε δύο μέρη και σε αυτό επιστρέφουν οι Σερ Ίαν Μακ Κέλεν (Γκάνταλφ ο Γκρίζος), Άντι Σέρκις (Γκόλουμ), Ελάιζα Γουντ (Φρόντο) και Κέιτ Μπλάνσετ (Γκαλάντριελ).


Η ιστορία παρακολουθεί την ανακάλυψη του δαχτυλιδιού από τον Μπίλμπο Μπάγκινς, θείο του Φρόντο και εκτυλίσσεται πριν από τα γεγονότα του
Άρχοντα των Δαχτυλιδιών.news.in.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites