Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2011

Παραλύει όλη η Ελλάδα! Η μεγαλύτερη ΑΠΕΡΓΙΑ που έζησε η χώρα...Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Σύνταγμα!

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Σύνταγμα!
Για πρώτη φορά στην ιστορία της μεταπολίτευσης θα έχουμε τόσο μεγάλη συμμετοχή στην ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ που έχουν προκυρήξει σχεδόν όλοι οι κλάδοι για αύριο και μεθαύριο. Για πρώτη φορά παραλύει και ο ιδιωτικός τομέας.

Δείτε ποιοί απεργούν αναλυτικά...

Στην απεργία θα συμμετάσχουν όλα τα συνδικάτα εργαζομένων! Η απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως.
Τη δεύτερη μέρα της απεργίας η συγκέντρωση θα πραγματοποποιηθεί στις 11.00 το πρωί στο Σύνταγμα. Ξεχωριστό συλλαλήτηριο και για τις δύο μέρες διοργανώνει το ΠΑΜΕ.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΕΕ αποφάσισε ομόφωνα το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα στις 19 Οκτωβρίου!
Με αυτόν τον τρόπο το ελληνικό εμπόριο δηλώνει την έντονη αντίθεσή του στην έως τώρα ασκούμενη πολιτική και διατρανώνει ότι οι λογικές κοινωνικού αυτοματισμού είναι ξένες προς τη συνδικαλιστική του δράση.

Στο χορό των κινητοποιήσεων μπήκαν τη Δευτέρα και οι δικαστές, όπως αποφασίστηκε μετά την έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποίησε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Έτσι, από τη Δευτέρα έως και την Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης, τα δικαστήρια θα διακόπτουν τις συνεδριάσεις τους καθημερινά, από τις 12.00 το μεσημέρι έως τις 15.00.

Την απόφαση τους να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΒΕΕ την Τετάρτη πήρε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων, με αποτέλεσμα τα βενζινάδικα να είναι κλειστά.

Την Τετάρτη κλείνουν και οι βιοτεχνίες με απόφαση της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.

48ωρη απεργία έχουν προκηρύξει και οι ιδιοκτήτες ταξί όλης της Ελλάδας το διήμερο Τετάρτη 19 και Πέμπτη 20 Οκτωβρίου καθώς το νομοσχέδιο για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους δεν τους βρίσκει σύμφωνους και ζητούν την επαναφορά των ρυθμίσεων Ρέππα.

Απέχουν από τα καθήκοντα τους όλη την εβδομάδα οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Εν τω μεταξύ, από την Δευτέρα έως και την Πέμπτη απεργούν οι εφοριακοί και οι εργαζόμενοι στην ΠΟΕ ΟΤΑ, ενώ έως την Τετάρτη οι δικηγόροι.

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία- την Τρίτη, οι ενώσεις γιατρών και εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία προανήγγειλαν κατάληψη των γραφείων των διοικητών και των ταμείων των νοσοκομείων.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 10 και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου αλλά έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία και για την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου.

Κατά την διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης δεν θα πραγματοποιηθούν:
1) Επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων. 2) Επισκεπτήρια δικηγόρων. 3) Παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων.

Στην πανοδοντιατρική απεργία που εξήγγειλε η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία στις 19 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα συμμετάσχει ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν μέχρι τις 21 Οκτωβρίου οι υγειονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ προχωρά σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν από την Τετάρτη δάσκαλοι και καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Την Τρίτη οι εκπαιδευτικοί προχωρούν σε τρίωρο συμβολικό αποκλεισμό του Υπουργείου Παιδείας, από τις 7 έως τις 10 το πρωί.

Επίσης, τα πανεπιστήμια της χώρας δεν θα λειτουργήσουν Τετάρτη και Πέμπτη. Το ίδιο ισχύει και για τους καθηγητές και τους δασκάλους σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Σε 48ωρη απεργία, Τετάρτη και Πέμπτη, προχωρούν οι εργαζόμενοι στις τράπεζες, ενώ σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρά από τη Δευτέρα ο Σύλλογος Εργαζομένων στην ΑΤΕ. Στην απεργία της Τετάρτης θα συμμετάσχει η OME-OTE.

Την Τρίτη προχωρούν σε 24ωρη απεργία όλοι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ. Όσον αφορά στα Μέσα Μεταφοράς, οι μηχανοδηγοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και οι εργαζόμενοι στον Προαστιακό προκήρυξαν τριήμερη απεργία από την Τρίτη μέχρι και την Πέμπτη.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη το Μετρό δεν θα πραγματοποιεί δρομολόγια από την έναρξη της βάρδιας ως 9.00 το πρωί.

Στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι και τις 10.00 το πρωί και από τις 6.00 το απόγευμα μέχρι και τη λήξη της βάρδιας, ενώ την Πέμπτη, θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9.00 το πρωί.

Oι εργαζόμενοι στο τραμ την Τετάρτη θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 8.00 το πρωί και από τις 8.00 το βράδυ μέχρι και τη λήξη της βάρδιας. Την Πέμπτη θα έχουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 8.00 το πρωί.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη τα τρόλεϊ δεν θα κινηθούν από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9.00 το πρωί και από τις 9.00 το βράδυ μέχρι και τη λήξη της βάρδιας.

Τα πλοία θα μείνουν δεμένα τα πλοία στα λιμάνια από τη Δευτέρα μέχρι και την Τετάρτη λόγω της 48ωρης απεργίας της ΠΝΟ και της τριήμερης απεργίας και ΠΕΜΕΝ.

Οι ομοσπονδίες εφοριακών θα πραγματοποιήσουν δύο 48ωρες απεργίες, από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου.

ΤΟ ΔΣ του ΣΥΕΣ αποφάσισε την πραγματοποίηση απεργιακών κινητοποιήσεων για όλη την εβδομάδα αντιδρώντας σε ενιαίο μισθολόγιο και εφεδρεία. Την Τρίτη 18 Οκτωβρίου οι εργαζόμενοι θα κάνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κοραή και πορεία προς το Υπουργείο Οικονομικών.

Προβλήματα θα σημειωθούν και στις πτήσεις την Τετάρτη και την Πέμπτη αναμένονται λόγω της 48ωρης απεργίας των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας.
http://hellenicrevenge.blogspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

soulouposeto

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites