Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Πέντε λόγοι για να φύγεις από την πρωτεύουσα

 
Γιατί να ζεις στην επαρχία..


Φεύγουν από την Αθήνα για να ζήσουν στην επαρχία. Μπορεί η πρωτεύουσα κάποτε να έδινε ευκαιρίες για μία καλύτερη ζωή, όμως, τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει ανεπιστρεπτί.

Όχι μόνο δεν προσφέρονται θέσεις εργασίας αλλά και όσοι έχουν έστω και μία απασχόληση, παρακαλούν να μη τη χάσουν. Φαινόμενο σπάνιο αφού μέρα με τη μέρα, όπως λένε άνθρωποι που γνωρίζουν την αγορά, δεκάδες επιχειρήσεις κινδυνεύουν με «λουκέτο». Άλλωστε, οι άνεργοι ήδη ανέρχονται σε περίπου 1 εκατομμύριο πολίτες.

Γι’ αυτό το λόγο το να ζεις στην επαρχία, όπως λένε οι περισσότεροι, είναι καλύτερο όχι μόνο από οικονομικής απόψεως αλλά και ποιοτικότερης ζωής.

Γλιτώνουν το ενοίκιο
Όσοι επιλέγουν να φύγουν στην επαρχία, συνήθως πηγαίνουν σε σπίτι που διαθέτει η οικογένειά τους. Έτσι, αποφεύγουν και το ενοίκιο, που οι περισσότεροι πλήρωναν για να μένουν στην πρωτεύουσα. Σε αυτή την περίπτωση, μία οικογένεια γλιτώνει το λιγότερο 500 ευρώ το μήνα (ενοίκιο, κοινόχρηστα κ.ά.). Κι αυτά δεν είναι τα μόνα χρήματα που εξοικονομούν καθώς τα προϊόντα που προσφέρονται εκεί είναι κατά πολύ φθηνότερα από την Αθήνα.



Πιο φθηνή καθημερινότητα
Είναι χαρακτηριστικό, όπως λένε οι περισσότεροι που έφυγαν για την επαρχία, ότι η ζωή είναι κατά πολύ καλύτερη εκεί. Πληρώνουν ελάχιστα χρήματα για φαγητό, έχουν οι περισσότεροι τη δική τους παραγωγή και το πιο σημαντικό τρώνε και υγιεινά και δεν κινδυνεύουν.

Ακόμη και οι νέοι έχουν λιγότερα έξοδα αφού οι καφέδες και τα ποτά στις καφετέριες κοστίζουν τουλάχιστον 30% πιο φθηνά. Κι αυτό γιατί ένας καφές στην Αθήνα στοιχίζει τουλάχιστον 4 ευρώ ενώ στην επαρχία υπολογίζεται πως πωλείται προς 3 ευρώ. Μόνο στις μεγάλες πόλεις της χώρας, οι τιμές είναι λίγο πιο ακριβές αλλά σε καμία περίπτωση δεν πλησιάζουν αυτές της Αθήνας.

Εξοικονόμηση και της βενζίνης
Ποιος είπε ότι η βενζίνη στην επαρχία είναι πιο ακριβή; Ακόμη κι αν οι ταμπέλες στα πρατήρια υγρών καυσίμων δείχνουν τιμές πιο ακριβές από αυτές που πωλούνται στην Αθήνα (περίπου 1,65 ευρώ), οι αποστάσεις δεν είναι στην επαρχία οι ίδιες με αυτές της Αθήνας. Μόνο η κίνηση που πρέπει να υποστεί για να φτάσει κάποιος στη δουλειά του σε συνδυασμό με το άγχος της αργοπορίας είναι χαρακτηριστικές.



Άλλωστε, η πιο κοντινή απόσταση για να φτάσει κάποιος στον προορισμό του είναι το λιγότερο 20 λεπτά ανάλογα με την κίνηση. Και φυσικά σε αυτό δεν συμπεριλαμβάνεται το παρκάρισμα που στην Αθήνα θεωρείται… θαύμα για εκείνον που θα βρει ένα μέρος για να βάλει το αυτοκίνητό του.

Συνθήκες διαβίωσης
Χωρίς άγχος μένουν στην επαρχία οι περισσότεροι πολίτες. Κι αυτό γιατί οι ρυθμοί ζωής είναι τελείως διαφορετικοί από τους ρυθμούς της πόλης. Άλλωστε, ποιος δεν έχει δει τους Αθηναίους να τρέχουν σαν τρελοί για να προλάβουν να φτάσουν στον προορισμό τους… Όλοι το έχουν ζήσει αυτό. Από τις δημόσιες υπηρεσίες και την πληρωμή των λογαριασμών μέχρι γιατί το φανάρι στο δρόμο δεν ανάβει για να περάσουμε απέναντι…

Υπάρχουν ακόμη οι γειτονιές
Στην επαρχία υπάρχουν ακόμη γειτονιές και πλατείες για να παίζουν τα παιδιά ενώ στην Αθήνα αυτά έχουν εξαφανιστεί προ πολλού. Ακόμη και σε γειτονιές που ήταν πιο… παραδοσιακές, τα πάντα έχουν αλλάξει.



Οι νέοι στην Αθήνα προτιμούν να πηγαίνουν σε καφετέριες ή να δραστηριοποιούνται σε αθλητικούς συλλόγους ενώ στην επαρχία μπορούν να κάνουν ελεύθεροι ποδήλατο ή να παίξουν ποδόσφαιρο σε κάποια αλάνα. Και το πιο σημαντικό; Στην επαρχία δεν υπάρχουν τα λεγόμενα γκέτο όπως είναι γνωστά στην πρωτεύουσα. Άλλωστε, σε ποια πλατεία της χώρας (ειδικά στις συνοικίες του κέντρου) δεν γίνεται διακίνηση ναρκωτικών;

Αυτοί είναι μόνο κάποιοι από τους λόγους που αξίζει να ζει κάποιος στην επαρχία. Βέβαια, η απόφαση είναι δύσκολη για όποιον έχει συνηθίσει τους γρήγορους ρυθμούς της πόλης αλλά όσοι το τόλμησαν, δεν το έχουν μετανιώσει. Κι αυτό γιατί έχουν βελτιώσει κατά πολύ την καθημερινότητά τους και τις συνθήκες διαβίωσής τους.

Πηγή:newsbeast.gr
 http://ola-xima.blogspot.com

Δειτε μπορει να σας ενδιαφερουν

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites